Malá změna, velký efekt, ........

                ........ aneb proč začít od podlahy

 

Už delší dobu si říkáte, že váš interiér potřebuje změnu? Tak pojďme do toho! Nejlepší je totiž začít přímo od podlahy. Výběr správného typu podlahy může významně ovlivnit, jak prostor působí a co je ještě důležitější, jak působí na vás. Vhodný výběr podlahové krytiny dokáže zázraky - zútulnění, optické zvětšení či zmenšení prostoru. Nevíte kde začít? Poradíme vám, jak na to!

 

Optické rozšíření či zmenšení místnosti

Nejste spokojeni s tím, jak se váš prostor jeví malý a stísněný? Nebo je to otevřený, rozlehlý prostor, který si přejete zvelebit nebo zosobnit? Jednou z nejlepších cest, jak opticky rozšířit či zmenšit místnost, je výměna podlahy. Možná se to na první pohled nezdá, ale správný výběr podlahy může skutečně ovlivnit to, jak prostorný váš pokoj vypadá. Ale jak toho dosáhnout?

 

Při výběru podlahy, která by měla opticky změnit místnost, zaměřte pozornost především na její barvu, materiál a vzor. A hned si vysvětlíme proč. 

 

Světlá podlaha

Světlá podlaha dokáže prostor opticky zvětšit díky odrazu světla. Zároveň ale může v konečném výsledku působit chladně a neosobně. Proto doporučujeme pokládat do tmavších místností, kam neproniká tolik světla. Čím světlejší je podlaha v severně nebo západně orientovaných pokojích, tím je celková atmosféra chladnější.

 

✅Tip Plotzáka: Velmi dobře vypadá kombinace světlých podlah s tmavým nábytkem. 

světlá podlaha a tmavý nábytek

 

Tmavá podlaha

Ta naopak dokáže místnost opticky zmenšit. Moc pěkně se kombinuje se světlými i tmavými stěnami. Ale pozor, nedoporučujeme kombinovat s bílou zdí, mnohem lepší je zvolit jiné světlé odstíny. Příliš mnoho tmavých barev může mít za následek tmavší atmosféru pokoje, ale výběrem správného osvětlení se i tento záměr může stát předností. 

 

🪵Materiál🪨

Některé materiály, jako je například dřevo, mohou vytvořit teplejší, příjemnější pocit a zároveň dodají vaší místnosti charakter a styl. Dřevěné podlahy zároveň ladí s různými dekoračními styly, od rustikálního po moderní. Dřevo je tak všestrannou volbou pro dosažení útulné atmosféry. Levnější variantou dřevěné podlahy, nikoliv na úkor kvality či komfortu, mohou být PVC, vinylové podlahy nebo laminátové podlahy se vzorem dřeva, které jsou na první pohled od skutečné stromoviny takřka nerozeznatelné.

 

📖 Podrobnější článek o dřevěných podlahách najdete zde.

 

Jiné materiály, jako je například kámen, mohou prostor opticky zmenšit či pocitově zchladit. Proto je důležité před výběrem podlahy zvážit, jakého efektu chcete dosáhnout a jaký je cíl výměny podlahy.

 

✅Tip Plotzáka: Přidáním kusového koberce na dřevěnou podlahu zvýrazníte faktor pohodlí a docílíte dokonalé rovnováhy mezi sofistikovaností a pohodlím.

kusový koberec na dřevěné podlaze

 

😌Kobercová pohoda😌

Koberec skvěle vytváří pocit teplého a přívětivého prostředí. Je měkký na dotek a navíc můžete vybírat z obsáhlého vzorníku jak textur, tak i barev. Koberec má vrozenou schopnost okamžitě dodat místnosti pohodlí a útulnost. Plnost vláken koberce poskytují komfort, teplo, ale také pomáhají absorbovat zvuk, snižují ozvěny a pomáhají utvářet tiché a klidné prostředí. Ať už jde o ložnici, dětský pokoj nebo obývák, koberec může být skvělou volbou, jak přidat ten správný pocit komfortu do vašeho domova.

 

🍀Vzorem ke štěstí🍀

Správně zvolený vzor podlahy dokáže místnost vizuálně rozšířit a vytvořit pocit otevřenosti. 

Jednoduchým dřevěným dekorem docílíte nadčasové elegance a zároveň zvýšíte estetickou přitažlivost prostoru. Hravý, živý, geometrický design může do dětského pokoje vnést život a aktivně podporovat kreativitu vašeho dítěte. Jednoduchý a čistý vzor šikmých, nebo vodorovných pruhů, může navodit moderní a trendy atmosféru. 

 

Vzor podlahy se stává určujícím prvkem, který určuje tón celé místnosti. Neváhejte se na nás obrátit nebo navštivte naši prodejnu a my vám poradíme, jaký vzor je pro vaši místnost nejvhodnější.

 

✅Tip Plotzáka: Správná údržba podlahové krytiny může výrazně prodloužit její životnost a udrží ji v kondici. Podívejte se, jak správně pečovat o daný typ podlahy.

 

Výměna jako výhra 

Kromě vzhledu má výměna podlahy i praktické výhody - snazší údržbu, delší životnost a odolnost vůči poškození. Nová podlaha také umožní hladší a pohodlnější pohyb po místnosti. 

 

Pokud tedy chcete změnit vzhled interiéru, neváhejte investovat do nové podlahy. Malá změna může mít velký dopad a vylepšit nejen vzhled, ale i praktičnost vaší domácnosti.

 

Plno inspirace naleznete na našem e-shopu, nebo se za námi zastavte osobně ve Slatiňanech, kde vám s výběrem rád pomůže náš odborný personál. 

 

Nechcete se hned pouště do koupě nové, ale uvažujete o renovaci? Plotzák je k vašim službám i v tomto případě. Vdechneme vaší stávající podlaze zase život a lesk.✨


PLOTZak-klecici-s-podlahou

A pamatujte ...

Když podlahy, tak Plotz!